top of page
bb_edited_edited.jpg

BULGARIAN BAG

Eftersom Bulgarian bag är gjord av läder, canvas eller syntet och fylld med en slags ull/sandblandning kommer den upp i vikt men fortfarande mjukar än en järn/bumper viktskiva, så den är säker att jobba med även som nybörjare.


"JUST BECAUSE YOU’RE STRONG IN A WEIGHT ROOM DOESN’T MEAN YOU CAN HANDLE THIS!" -Coach Ivan Ivanov

När Ivan Ivanov själv var klar med som elitidrottare ville han fortsätta att träna yngre brottare och såg ett behov av utrustning som inte tog mycket plats men kunde bistå med brottningens profil.
"Lamm"-formen och "Champions Swing" kommer från Ivans hemlands traditionella bulgariska brottningsfestivaler där djur delades ut som priser. Efter den sista matchen ska vinnaren ta sitt boskapspris (lamm, får, bagge eller till och med kalv) och sedan- som en del av denna tradition- måste han "svinga" djuret över huvudet för att få det på axlarna och gå stolt genom publiken. Om djuret är för stort eller tungt, bistås vinnaren av fansen. Denna första "mästarsving" för att få upp lammet runt vinnarens axlar är vad som ledde till visionen, designen, produktionen och unika träningsmetoder för den första BULGARIAN BAG som skapades av Coach Ivan Ivanov!

Bulgarian Bag: Om mig
white Earth

INTRESSEANMÄLAN WORKSHOP BULGARIAN BAG

endast 8 platser per tillfälle, intresseanmälan är ej bindande.

Tack för din intresseanmälan!

Bulgarian Bag: Offert
bottom of page